OVER MIJ

Mijn naam is Niels en zoals je ziet een man die zich bezig houdt als Ayurvedic Practitioner. Mijn liefde voor voeding is eigenlijk ontstaan in de Indonesische keuken, als klein kind hielp ik namelijk mijn moeder altijd met het koken van Indische gerechten. Na de middelbare school ben ik de opleiding Ondernemer Cafe/Bar gaan volgen op de hotelschool in Den Haag en sindsdien wilde ik alles doen met voeding. Ik begon te werken met voeding in grote restaurants als floormanager en bedrijfsleider in regio Zuid-Holland.

 

Samen met mijn vriendin Charlene heb ik op het eiland Bali gewoond in Indonesië. Ik werkte daar als barmanager van een champagnebar. Elke avond had ik feestjes onder genot van drankjes en vette hap, niet slecht toch? Misschien dat de meeste het al weten maar Bali wordt ook wel 'The Island of the Gods' genoemd. Dit heeft te maken omdat dit nog het enige Hindu eiland is in het archipel van Indonesië. Spiritualiteit speelt een grote rol op dit eiland en zo heeft dit ook mijn interesse meer opgewekt. Na twee jaar kwam er een eind aan de fun, drankjes, stranden en palmbomen en ruilden wij Bali in voor onze geboorteplaats Zoetermeer. Even wat anders dan Bali. Ik was klaar met de horeca en wilde een andere weg in slaan, ik zocht diepgang. Met de opgewekte interesse in spiritualiteit en nog steeds de liefde voor voeding ben ik opzoek gegaan naar iets waarbij voeding en spiritualiteit samen komt.

Zo kwam Ayurveda op mijn pad, voeding en spiritualiteit in één. Deze wijsheden uit het Oosten gaven mij zoveel balans en innerlijke wijsheid in een korte tijd, dat ik dit met zoveel mogelijk mensen wil delen. Ik vind het meer dan bijzonder dat technieken die duizenden jaren oud zijn nog steeds toepasbaar zijn in de tijd van nu. Ayurveda zet de individu niet alleen in zijn ware kracht met simpele tools, maar is ook een effectief middel om ziektes en kwalen preventief te behandelen. 

 

Het is mijn missie om bewustwording te creëren wat voor effecten onze levensstijl en voeding heeft op onze gezondheid. Door mijn kennis te delen wil ik wil jou helpen om terug te keren naar een staat van gezondheid, vreugde, vitaliteit en balans. Door Ayurvedische principes als ware te herschrijven steek ik Ayurveda in een nieuw jasje, makkelijk, begrijpelijk en vooral toepasbaar in het 'moderne' leven.